
Hormonul anti îmbătrânire Melatonina
Calcificarea glandei pineale și producerea hormonului anti îmbătrânire Melatonina. Ceasul sau sincronizatorul corpului este glanda pineală. Această glandă este situată la baza creierului. Noaptea, când închidem ochii, glanda pineală secretă un hormon antioxidant puternic, melatonina, care induce și somnul. În ultima vreme, Melatonina a atras o mare atenție ca hormon anti-îmbătrânire. Odată cu calcificarea glandei pineale vine producția redusă de melatonină. Calcificarea are loc atunci când calciul se acumulează în țesuturile corpului, vasele de sânge sau organele. Calcificarea celulelor producătoare de melatonină în glanda pineală este mai răspândită la animalele bătrâne și la cele tinere. Acum 10 ani s-a demonstrat că înlocuirea glandei pineale a unui șoarece vechi cu pineala de la un șoarece tânăr, donator, îi prelungește remarcabil viața și, dimpotrivă, glanda pineală "veche" transplantată într-un șoarece mai tânăr se va scurta considerabil durata sa de viață. Deci, glanda pineală secretă melatonina în timpul somnului.
Acest hormon are puternice proprietăți reparatoare și antioxidante și nu controlează doar somnul. Nivelurile de melatonină scad treptat pe parcursul duratei de viață și sunt legate de problemele de somn, adesea asociate cu înaintarea în vârstă. Gradul crescut de calcificare pineală poate duce la o scădere a secreției de melatonină de către glanda pineală, care ulterior poate duce la un ciclu de somn-veghe perturbat, principalul simptom fiind oboseala diurnă, adesea experimentată la adulții mai în vârstă. O teorie a fost prezentată în 1990 conform căreia glanda pineală este un ceas centralizat care controlează îmbătrânirea și că procesul de calcificare care are loc în glanda pineală "asigură un mecanism de sincronizare bio-anorganic foarte precis". Cercetătorii indică faptul că melatonina este un candidat principal pentru încetinirea procesului de îmbătrânire. Melatonina este descrisă ca având activități "gerontoprotectoare" și antioxidante profunde. * Suplimentarea cu melatonină "poate deveni o strategie de intervenție promițătoare, sigură și eficientă pentru a încetini îmbătrânirea și inițierea și progresia tulburărilor legate de vârstă". În examinarea post-mortem a 33 de subiecți umani (vârsta cuprinsă între 3 luni și 65 de ani), depunerile de calciu din glanda pineală s-au corelat cu înaintarea în vârstă și nivelurile de calciu corelate cu scăderea conținutului de melatonină.
Chiar dacă suplimentarea cu melatonină pe cale orală s-a dovedit a ajuta la problemele de somn, nivelurile scăzute de melatonină nu sunt legate de tulburările de somn și nici nu prezice răspunsul la terapia de substituție cu melatonină. Cercetătorii teoretizează diferențele individuale în dimensiunea corpului și glandulară confundă o înțelegere exactă a biologiei melatoninei. În Germania a fost concepută o metodă de măsurare a gradului de calcificare a glandei pineale utilizând tomografia computerizată. Mărimea glandei pineale și volumul său necalcificat a fost estimată și a fost corelată cu nivelurile de melatonină. Cercetătorii au concluzionat că scăderea secreției de melatonină odată cu înaintarea în vârstă "poate fi suficient explicată printr-o creștere a calcificării pineale". De mare interes este descoperirea că, în timp ce o anumită calcificare a glandei pineale are loc în primii șase ani de viață, există o creștere accentuată a incidenței calcificării pineale în timpul celui de-al doilea deceniu de viață, care coincide cu rate mai mici de creștere a corpului. Un studiu arată că frecvența calcificării pineale este de 3% în primele 12 luni de viață, crescând treptat la 7,1% la copiii cu vârsta de 10 ani. De la 10 ani încoace, există o creștere semnificativă a frecvenței calcificărilor glandei pineale până la 33% în grupul de copii cu vârsta de 18 ani.
David Schmidt, de la LifeWave, într-unul din seminariile sale despre Silent Nights, a spus că a aflat din cercetări că Melatonina la niveluri ridicate acționează și ca un antihistaminic foarte puternic. În lumina a ceea ce spune mai sus, ar avea sens. Creșterile nopților tăcute s-au dovedit a îmbunătăți durata de somn cu 66%. Este propria mea ipoteză că, pentru ca acest lucru să aibă loc, performanța patch-urilor Silent Night îmbunătățește glanda pineală. Cele de mai sus îmi spun însă că problema în primul rând pare să fie calcificarea care interferează cu glanda. Nimeni din această etapă nu pare să fi petrecut timp aflând de ce se întâmplă calcificarea și dacă acest proces poate fi chiar încetinit, oprit sau recuperat. În orice caz, nu este probabil ca calcificarea care are loc în tot corpul să dispară peste noapte. În loc să luați suplimente de melatonină, ar fi mai puternic să utilizați nopțile silențioase, chiar dacă somnul nu era o preocupare majoră. Suplimentele de melatonină nu vor face probabil nimic pentru oprirea calcificării în curs a corpului. După cum tocmai ați aflat, cercetătorii au indicat că melatonina este un candidat principal pentru încetinirea procesului de îmbătrânire și că acest hormon are proprietăți puternice reparatorii și antioxidante și, de asemenea, controlează somnul. Nu e de mirare că un somn bun în nopți este atât de vindecător. Prin urmare, am decis să folosesc patch-urile mele Silent Night puțin mai frecvent pentru orice eventualitate.
Cei care iau calciu ca parte a oricărui supliment ar putea dori să meargă și să verifice cu furnizorul lor de sănătate de ce ar fi un lucru bun acest lucru.